TRANSITIONAL PASTOR TRAINING TEAM AGENDA

Hosted by Huron Baptist Church Huron, SD November 8-10, 2018

THURSDAY

5:00 pm	Introductions of Training Team and Participants (Host, 15 minutes)
5:15 pm	Transitional Pastor Video (15 minutes)
5:30 pm	Overview of the Training Agenda & Contents (10 minutes; pp. 2-3)
5:40 pm	Case Studies: Three Churches without Pastors (introduce, 5 minutes; facilitators lead the groups, 25 minutes; group reports, 20 minutes; pp. 6-9)
6:30 pm	DINNER on site
7:00 pm	The Transitional Period of the Church (30 minutes; pp. 10-13)
7:30 pm	Leading through the Transitional Period (30 minutes; pp. 14-28)
8:00 pm	Break (15 minutes)
8:15 pm	The Transitional Pastor (45 minutes; pp. 29-35)
9:00 pm	Recess until 8:30 a.m. tomorrow morning
FRIDAY	
	W 1: (15 : () CL 1 L 1 C () D 1 () TDD
8:30 am	Worship (15 minutes) Church Leader from the Dakotas TBD
8:45 pm	Skills of the Transitional Pastor (spiritual discernment, leading, caring, proclaiming, technical, listening; 50 minutes; pp. 36-55)
9:35 am	Break (15 minutes)
9:50 am	Skills of the Transitional Pastor (relating, conflict management, 50 minutes; pp. 56-68)
10:40 am	The Process of Engagement and Covenant of Relationship (30 minutes; pp. 69-77)
11:10 am	Break (15 minutes)
11:25 am	STAGE 1: View the Church's History through the Eyes of Christ (50 minutes; pp. 78-85)
12:15 pm	Lunch (60 minutes) Off Site
1:15pm	Stage 2: Assess the Church's Current Reality (60 minutes; pp. 86-97; introduce MAP)
2:15 pm	Break (15 minutes)
2:30 pm	The Foundation of Corporate Prayer (30 minutes; pp. 98-102)

FRIDAY CONT.

3:00 pm	Time of Corporate Prayer (15 minutes)
3:15 pm	Break (15 minutes)
3:30 pm	STAGE 3: Affirm Biblical Principles (40 minutes; pp. 103-123)
4:10 pm	STAGE 4: Focus on Kingdom Results (30 minutes; pp. 124-127)
4:40 pm	Break (10 minutes)
4:50 pm	STAGE 5: Establish Church Practice (40 minutes; pp. 128-133)
5:30 pm	Recess until 8:30 a.m. tomorrow morning

SATURDAY

8:30 am	Worship (15 minutes) Church Leader from MWBC TBD
8:45 am	STAGE 6: Refocus the Church around Mission (45 minutes; pp. 134-139)
9:30 am	Break (15 minutes)
9:45 am	STAGE 7: Find a Pastor to Lead in Fulfilling God's Future for the Church (45 minutes; <i>Pastor Search Committee Handbook</i> ; p. 140)
10:30 am	STAGE 8: Help the Pastor Get a Good Start (10 minutes; pp. 141-142)
10:40 am	Break (15 minutes)
10:55 am	Overview of Sequence of the Process (10 minutes; pp. 27-28)
11:05 am	Q & A with Training Team (15 minutes)
11:20 am	Evaluation using SWOTs (5 minutes)
11:25 am	Recognition and Following Through (Host distribute certificates, 5 minutes)
11:30 am	Adjourn